May 26, 2010

OUR CURRENT ADDICTION & OBSSED

Me & Power Rangers shared one obsession now...which is to :-


We both shared that interest with :


And our little small family fav song from him will always be :-



AND


May 19, 2010

YANG TERINDAH


Mohd Tasnim Roslan & Mohd Qarliff Addean
~Both my king and my prince~


Yang Terindah

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah



May 18, 2010

CONTEST "TIDUR PALING COMEL" by INFANTIA HOUSE




Saje2 nk try masuk contest...contest tido baby paling comel..

Ni syarat2 de...
  1. Jadi follower blog InfantiaHouse ...
  2. Letakkan banner di atas di ruang sidebar blog anda...
  3. Copy & paste tajuk entry anda seperti diatas dan pastikan buat link ke..http://infantiahouse.blogspot.com/2010/03/contest-tidur-paling-comel-by.html terus ke blog InfantiaHouse...
  4. Letakkan Gambar anak yang yang berumur 0 - 4 tahun.
  5. Gambar tu mesti gambar bayi yg tengah tidur nyenyak bersama bantal. ( tak kisah la nak aksi mcm mana..yg penting dia sedang enak tidur dan aksinya mencuit hati...)
    Baby tu tak semestinya anak anda..letak anak sape2 pun boleh, yang penting baby tu mesti ada pertalian darah dengan anda.
  6. Letakkan juga nama, umur, tarikh lahir dan warna kesukaan dia (untuk hadiah nanti)
  7. Dan jgn lupa, tinggalkan link utk penyertaan anda dalam comment box dlm entry ni...
  8. Disebabkan beberapa permintaan dan ramai yg baru tahu contest ni..pihak syarikat telah bersetuju untuk melanjutkan lagi contest ni sehingga 31 Mei 2010 jam 11.59mlm~~ cepat2 jgn lambat yer....



So,aku pn letakla pic Mr Q


Tido mimpi angel...

Name: Mohamad Qarliff Addean

Age: 1 month 3 week +

D.O.B: 22nd March 2010

Favorite Color: White & Red



So..for those out there yg ade baby..jom join ramai2 contest ni....

Click here only.....

May 11, 2010

UPDATE FOR 13/5/2010...

Skrg aku kat umah sndri...home sweet home..yahoo..my leave ader lagi 2 weeks..huhu..additional 1 week sbb aku nk jage mR q....
Bosan gakla duk umah jer...tp,bile balik umah sndri seronok gile rase...hehe...pagi2 bangun jer,aku ckp kat Qarliff..."this is our home"...heheheh...

Skrg,Q dh pandai nk borak2..muncung2 mulut de nk borak..bahasa de la.but,it was fun watching him growing up..everyday.makin lame makin pandai..Skrg,kalau kitrg pasang lagu Justin Bieber..xcited plak de..until aku pn dh tersuke kat lagu Justin Bieber sampai aku dlod..haha.

Btw,Mr Q dh pandai nk mengiring n tgh berusaha nk meniarap..but,not allowed laa..sbb de pn bru less than 2 month..kepala pn x kuat lagi even de mmg suke berdiri..serius,kalau x bg de berdiri..de marah..ni aku upload video qarliff nk try mengiring..time ni,before de g mandi petang...sorrylaa quality hampeh..gune phone camm jer...




Btw,last 1/5/10..my sis kawen..x sempat aku nk update ape2..even dlm FB...aku bz sgt2 that day ngan aku nyer Mr Q ni..dlm dewan,de leh buat perangai nk nangis plak..maybe sbb panas..so,no choice..aku kene bawak de balik suite..luckily kak ngah ade rent a suite...terima kasih Mok Su ngan Pok Su...huhu

Later,aku update pasal wed my lovely sis tu...it was marveles...serius pelamin cantik giler..make up mak nyah yg glem...natural but nice..huhu..cm x cayer jer diorg dh kawen..last weekend,kitrg lepak2 makan kat kedai..kak ngah ckp," cam x cayer je kan..ni la husb kak ngah"...hahahaha..n aku tmbh..."kak long lagi x cayer ni husb kak long...siap ade anak lagi...."

Keyla,aku nk mandi ni...pas2 nk makan...pas2,nk pam susu..hehehe..support breastfeeding..peace!~