Mar 31, 2009

Mat Disko




Lagu ni,aku rase cam fammiliar...cam ade dlm satu film melayu dulu2..tp..aku,kak ngah,iwe n power rangers still xleh nk cari movie ape..aku pn bru tau yg sudirman nyanyi lagu ni..itupun,ade mmber yg gtau..
lagu ni mmg best..lebih2 lagi mase cncert af last week,hafiz yg nyanyi..tp,on the nite of the concert..aku tertido time hafiz nyanyi..xleh blah nye bosan aku rase ngan af7 ni..so,aku tido..sampai tetiber jer...tgh part obry ngan rini usung beg naik bus 2 tingkat?(perlu ker naik bus 2 tingkat ni?).so,soknye....kebetulan aku bukak tv..tgh part hafiz nyanyi lagu tu..aku x tgk pn semalam aril nyanyi...best sgt ker?sampai dpt jadi pelajar cemerlang??confuse...confuse...
Skrg ni..aku tgh duk ulang2 kat youtube lagu ni..Yang lawak...part "000oo..mat travolta tu", power rangers ngan kak ngah ingtkan de ckp...'ooo...mata buta'..ahahahha..seb baik ade iwe..de betulkan...tu pn de ckp...sbb housemate, si rahman tu setiap mase asyik play lagu ni jer...ehehe...tp,hafiz mmg best la..yg hairan,nape de xleh jadi pelajar terbaik..even juri pn dh ckp..he's the king of the nite...apa da.....!~

Mar 28, 2009

~boleh blah la wok~

Dulu..aku aderla peminat aril af7 ni...dulu la..tp,lpas aku bace diari de duk kutuk2 adam af2...no way...aku terus nyampah kat de...x terbaikla wok!~...boleh blah...hahaha..emo plak.
tp....aku mcam x suke dh la kat adik izwan pilus ni..spoiler tu..dahla gay..pics de duk aksi2 stim qhaud...mmg menggelikan..ala2 teman tapi mesra gitu..
dengan ini,secara rasminya..aku mmg x suker sape2 pn kat af7 ni...haha.tp,aku suke suara hafiz..tp....eiiwww...AF jer..x tgk pn xper..

-Clic sini,kalau nk bace email aril tu..

-Kalau nk tgk pics aksi2 beliau bersama qhaud..ade kat blog ni..

Ini ler bdak lelaki af yg aku suker...go adam!...aku xleh kalau org kutuk2 de....

Mar 24, 2009

Chenta Hati...<3


Meet this speacial guy of mine...Mohd Tasnim Roslan..name cam pompuan..comel jer..secomel orgnyer...haha..im so glad i married this guy..i still feel like we nver married..but,we still macam couple jer..in fact,aku selalu called him as my bf in front of my frens...as he is my bf so called husb..
He was born on 22.Dec.84..make him Capri guy..n 2 years younger than me.thou..no doubt,he is younger..but,i always feel like i m younger than him..selalu act comel de ni..kekonon matured la..every single thing he did..always make aku laugh...
rewind back to year 2005,when the 1st time i met him..it was so unplanned.that time...i wasnt in time to find someone that i can called bf or someone special..i was happy to b single..n njoy every single of it...but,yet since i saw his pics ...my eye was attracked to him..but,saje2 je that time..not seriusla..tp,credt tu epel la..sbb introkan aku kat mamat ni.
our 1st met @ date...was at cafe kolej 12@utm..time tu,x declare lagi..just kenal2..pas2,makan2..then,2nd met...kat payung@skudai..aku will senyum bile de ungkit balik citer yg happened kat kitrg that time..how, aku tertumpahkan air sirap limau kat suar de...eheh.tp,act...aku dh luper..de yg ingtkan aku baru2 ni..
Things go so smooth fr both us..need not take few months untuk kitrg declare..bukan desperado..tp,ntah..chemistry so much.sampai aku fikir,x perlula nk kawan2 dlu..frankly..he opened my heart to love after so long..n officialy,kitrg declare kat cafe cengal@utm..on 8/10/2005...simple but classy...i love the way he proposed me..but,thats it..the answ sure is YESS!
on 2006..aku dh habis stdy..de ni x abes2 lagi...sbb kene extend..so,aku keje kat kulim..de kat johor...long distance r'ship..something i hate..but,i njoy it when im with him..not even single day i was left abandon..he called me everyday..sms me everytime.i never feel alone..bila time cuti sem,thats the day i was waiiting fr..nk date ngan chenta hati.
2007...better year fr us..both dh keje..n we plan something...we want to go next stage..on 11/8/2007..we enganged..man,feel like baru je bercinta dengan de...tp,actually that time..dh 2 tahun aku kenal de..he never make me bored..tipula kalau xde gaduh2..but,he always mengalah..he teached me how to b better gal...im totally diff person..and i can feel...compare to all other exs..aku dh jadi diff type of gf..
31/5/2008..we were married..at 1st,i was scared to step to this stage of life..but,i salute him..de ni,mmg kewl (xtaula kalau2 de buat kewl jer)..tp,with that attitude..it make me feel brave too..n seriusly,being with him..being his wifey so called his gf..is the best thing i ever feel...

Why i like him??
-one thing...he make me be who i am...-
aku suke lagu with you (jessica simpsons..because lyrics2 de mmg suit feeling aku bile aku dengan encik chenta hati ni....

This morning...he msg me...luv msg with lirik lagu dewa_satu..

~HEART YOU SI GEMUK..~

Mar 23, 2009

EARTH HOUR



turn off your lights for one hour from 8.30pm-9.30pm.
28-March-2009

-teh ais-

aku suke minum teh ais...one of my fav.tp,lps aku minum jer...like magic..cmfrm,aku pegi cari toilet..sakit perut...wondering why..tp,puzzle tu aku xleh solve..since dulu until now..tp,aku rase..teh ais akan tetap menjadi kegemaran aku...sedapnyer minum teh ais..

SAYA & JAM SAYA

Tengokla jam aku....huhu..kesian kan..calar byk sgt...sedih aku..tp,aku sayang jam ni..beli since aku rase 2nd year kat UTM..time stdy2 dulu.aku rase tahun 2004 kot..price de murah jer..Ringgit M'sia 39.90 (kalau x salah aku la)..if count,dh lebih 3 tahun jam ni aku pakai..n aku still stick to it..sayang gile babe..jam ni xdela branded pun,kalau aku ckp cap ape jam aku ni..mesti ade certain2 org akan confuse...betik ker jam cap ni ko pakai..sbb cap tu,sinonim dengan name kasut..x lain & x bukan...vincci..ehehe.
aku rase less than 5 kali aku bru tukar battery jam ni..tahun lps,seingat aku xde plak..huhu.bagus jam ni..aku sayang jam ni..haha..i HEART u jam sayer....
~JAM SAYER ADE HATI KT TENGAH2..COMEL JE..~

*boleh clic kat pics..kalau nk tgk tahap kesangapan kecalaran jam sayer tu...*

Mar 20, 2009

main saidina....

skrg ni..aku suke main saidina..since,kat umah aku ngan power rangers je ade..x syokla amain 2 org je..so,each time aku balik kampung..x kira la my side or his side..perkara paling penting yg org2 kat sane will remind me...'kak long..bawak saidina balik ek'..we all dh addicted to this board game..
1st time after beli game ni kt toy r us..aku main ngan kak ngah n power rangers..kat umah aku..mmg xleh benti..mase tu,start main dlm kul 10.seme dh start ngntuk...tp,nk gak main..end up..tido kul 3 pagi.tp,yg x bestnye..aku kalah..bankrupt plak dh..if calculate,baper byk aku hutang derang..perhhh..mmg aku muflis teruk..
2nd time,kat umah aku gak..ngan iwe,kak ngah n power rangers...s usual xleh benti..dr kul 3 ptg..sampai kul 8..iwe yg rajin smyg tu pn..x semyg asar+maghrib hr tu..ooppss..ehe..tp,end of game..aku yg give up 1st...sbb,kalah lagi..again??double loser...huhu..bukan xtau main,tp..ntah..xde luck kot..
Pas2,saidina flu ni..aku bawak ke kampung power rangers..mmg gile aa..main ngan derang ni..4 org seme main..tido kul 2 pagi babe...dr kul 9 main.main kali ni,rules strict gile..xde utang2...kalau xde duit,gadai seme..cam real plak rase..tp,aku leh maintain lagi..maybe luck aku dh sampai kot..x kalah lak..
tp,yg bestnye..sok pagi..xde sorg pn g sekolah...mak mertua aku ckp,adik2 ipar aku..sorg pn xnak bangun..bile kejut,seme buat cam tido mati jer...pas2,munirah plak.kul 8..bgn jap,msg boss de..ckp xleh g keje..sian korg ek..hri ahd kene keje@ sekolah..
And until now...game saidina mmg aku suke..act,since kecik aku suke game ni..tp,ntah..dulu2 mak bapak aku x belikan aku game ni..asyik2 main chess,main dam,main dam ular,main sahibba...skrg ni,aku tgk sahibba,aku will say NO!..boring..haha..sbb,dr kecik aku dh dibesarkan dengan game tu jer..huhu..aper2 pun,target aku..nk beli monopoly yg harga RM200+ kat Toy R Us tu..mmg smart!~

Mar 19, 2009

Transformer II

Bulan Jun nanti!..Aku nk pastikan aku antara yg terawal tengok..

Mar 13, 2009

Canon 40D


Lately...aku berkenan sungguh dengan camera2 yang berasaskan DSLR ni..xtau naper.dh lame actually aku suke amek gambar..tp,camera aku seme yg biaser2 je..bile aku tgk mmber2 aku ade camera dasyat2...aku pn terase nk beli gak satu.tp,mahal plak..haha..aku..kalau aku nk beli,cmfrm aku angkat canon D40 ni..biar pakai bertahun2 terus..tgh kumpul duit ni.tp,asyik ade je bende nk shopping..duit saving beli camera selalu terguner plak..(tu aa,,m'sia byk sgt sales)
Since that,aku gune hst aku jela selalu amek gambar..even just 3.2MP..but,aku ni amateur jer..bukannyer teror sgt pn..digicam aku kat umah,aku malas nk gune..xkan setakat 8MP..aku nk bwk masuk ofis,masuk kete..tp,kalau aku beli yg at least 10Mp,aku layan kot kat seme tmpt..
byk gak website2 prof photographer yg aku selalu view n aku selalu cam wowwww ngan hasil2 kerja diorg.dasyat...(dlm hati terfkir,bile la aku leh jadi cam diorg ni)...

saiful nang
didi(budak utm ni..kawan aku gak ni)
imran



Ni gambo2 aku amek gune handset aku...x touch up photoshop lagi..saje amek gambar since aku selalu trapped dlm jam bile nk balik n pegi keje...-.-'...

tapi kan,kalau aku ade rezeki lebeh..aku nk angkat yg ni..
bile??aku pn xtau....hahaha...ntah2 seme2 ni aku duk berangan jer...ahahahaa..

Mar 5, 2009

Yuna

Saper Yuna??Nape Yuna?Mane dtg Yuna tu??1st2 aku dengar name de ni..aku buat bodo jer..cam ala2 name mmber aku..yuna_sagigurl(ayu,pinjam name ko jap)...that time,i just dun bother much bout one gal named Yuna..wat i know is just,she can sing n play guitar very well...n one unique bout her...she wear tudung.after tht,full stop..aku cam maleh nk amek port pasal seseorang bernama Yuna ni..

Few months later...duno y,aku tergerak nak google kat youtube..video Yuna..one by one video pop put..the list go on..then,i click Yuna-dan yg sebenarnya..for 4.21 mins..my eyes stuck on my monitor...my earphone stick to my ears.cam x percayer..her voice,her guitar..wow..aku mesmerized laa..serius!~..mmg best..n from that day,aku dh jadi peminat de ni..suara de mmg mantap..ala2 nora jones..

Tapi..aper yg aku minat kat de ni,de pandai main guitar...sbb susah kan nk tgk gals pegang guitar pn...aku as peminat avril,aku salute la org2 yg ala2 avril ni...n ape yg proud pasal Yuna ni,de malay gal...yg 1st,pakai tudung yg went out to public with this image..mmg mantoppp!~

Below are some link pasal Yuna ni:-
Myspace Yuna
Facebook Yuna


Video ni mmg meletop..de nyanyi live..best gile de maain gitar..layann beb.

Mar 2, 2009

untitled post

Last saturday...aku g Perodua..g service kete aku+service mounting ( less than 2 years...dh rosak.."_"..)..sampai jer kat Perodua Auto City area kul 9.30..aku nye appointment kul 10..tp,aku terus g kat akak Tech asist,terus nk buat service..dengan harapan..before kul 10,lehla kete aku masuk dock...then,cepat ckit siap..leh aku balik tido kat umah..ngantuk time tu..weekend bangun awal,babe..bleh?
Tp,sampai kat kaunter kakak tu tanye aku...nk buat mounting kan..aku angguk jer..de tanye balik,mase org call dulu,ade gtau x..time duration service ni??aku ckpla xde..setahu aku mmg xde pun..then,kakak tu xplain,buat mounting ni..4 1/2 jam...paling min,dik...WTH!~..aku terus tetibe x mengantuk...gile ape..skrg dh kul 9.45...semestinye,kete bersusun2 kat luar nk service..ntah bile kete aku leh siap..aku terus blur2...terus cam xtau ape aku kene buat ni..kakak tu,tanye lagi..cane dik,nk ker??aku ckp..ok jerla...dengan baik hati nyer kakak tu ckp,lame tau dik..akak x kesah...tp,kesian kat adiklaa nk kene tunggu..aku senyum jer..dlm otak aku,duk ligat fikir...cane ni,nk tukar service hr isnin (since tasnim cuti isnin),kesian lak kat de...aku slumber jer la..layan hri ni..lps aku sign2 pebende ntah..aku terus call power rangers...suh de hntr aku g pacific lunch time...since lmbt lagi kete aku nk settle..aku plan,de g lunch ngan aku..11.30 la tp..pas2,hntr aku g pacific..aku nk layan mane2 movie sampai orang Perodua call balik..
Tp,time tu..bru 10.00..lagi 1 1/2 jam aku kene tunggu..so,aku amek port kat sofa depan tv..layan National Geographic..mmg ngntuk gile aku time tu..tp,xleh tido..bising..budak kecik duk melalak lalak..bingit tul..tp,yg cam menarik perhatian aku time tu..cine duk kat krusi sebelah..de leh tido dengan lenanyer....plus siap snoring lagi..hebat..hebat!~
11.30,aku g ngan tasnim g makan kat kedai mamak Pelita..(serius Sh*t,aku dh xleh blah aa..kedai mamak seme..)..then,lps makan Power Rangers hntr aku g Pacific (naper Pacific?sbb paling dekat ngan auto city)..sampai2 sane,aku terus g wayang de...ape name ntah wayang de tu..x glemer aa..tp,seat de boleh tahan selesa..aku rase nk dekat 2 tahun dh aku x jejak kat wayang tu...bile kat kaunter otak aku blank..nk tgk cite ape...sbb xde byk choice pun..menarik perhatian aku..satu jer...
Citer Street Fighter :Legend of Chun Li..cite lain,Geng:Upin & Ipin (aku xkan tgk kot kat wayang)..The Punisher laa...Love Matters la..seme x menarik aku..aku pn belila tiket Street Fighter ni...dengn harapan best..ade christ Klein..shud b ok la cite ni..even ade Kristen Kreuk..yg aku x pernh suke..tp,street fighter babe...aku mmg dulu suke gile derang ni seme...since kecik..
Aku layan citer ni sensrg dlm wayang...dengan penuh kebosanan..serius la..citer ni nt worth to watch in cinema..seb baik rm8 jer..kalau puluh2 ringgit,mau aku sepak jer owner citer bodoh ni..kruek suck...de x sesuai la jadi chun li..len kali sila pilih org lain yer..Ryu pn xde..cheh..nyesal x hengat nyer aku g tgk cite ni..lagi baik aku tgk Geng...hahahaa...xperla,aku tgk gakla cite tu sampai abes...since aku dh beli tiket kan..3/4 citer...perodua call..kete dh siap..time tu,dlm kul 3.00pm..since cite pn lagi ckit nk abes,aku pn duduk jerla dlm wayang..kang aku duk berjalan2 kang..org marah lak...setelah citer abes...aku pn kuar la...dengan perasaan hampa..
Xperla....at least,tgk gak cite street fighter..Next movie i must watch will be...
Dragon Ball evolution....Hope citer ni best...cam Slumdog Millionare...terbaik babe..