Feb 26, 2009

wasting time only....huh!!

Hari ni,area kul 10.30 am..tgh,aku duk syok2 browsing net kat ofis..(punyerla free)...ttbe sirence alarm bunyi...we all just buat bodo je la..dh biaser dh dengar..tp,this time..diff sikit..few mins..still ringing..haizz...buat semak telinga aku je nk dengar..time tu,aku tgh gk citer Selamat Pagi Cinta kat Youtube (ahaks....malu nk ngaku)..oleh itu,bunyi alarm yg bising tu,mengganggu concentration aku nk tgk cite tu...

Tetibe..aku tgk seme bangun..rase cam lain macam lak..aku tanye racheal..real fire?de ckp..ntah,pas2...aku terus bgn,g kat tmpt manager aku...de gelak2..de ckp,jomlaa...we go out...that time...seme org bangun from their cube..go to exit door..kitrg seme cam malas2..nk kuar,tp...since aku nmpak few securities dtg..kitrg pn blah..tp,aku realise...makin byk lak org g toilet..seme cam buat slumber je...leh plak time2 kekonon 'emergency' ni...derang g toilet dulu.

sampai kat luar,perhhh..panas gile..aku dengar seme org complain..what is this?what the fuck teh securities did??aku ckp,they want us to know each other now..since we all working here..its like minggu suai kenal..pas2,ramai plak tetibe masuk balik building amek payung..hahah..aku pn tumpang jerla saper2 punyer..aku mmg dh xleh blah dh...aku bajet nk masuk amek kunci kete..nk kuar jer..yerla...dhla panas,xde mende nk buat..aku pn xtau ape tujuan derang wat cam2..nk kate derang suh tgk flight terbang..hari2 leh tgk..cma budak2 sekolah je aku rase...

ttbe lak...manager aku ckp..sai..sai,sign here....aku tanye la ape ni...rupe2nye attendance...hahaha...lawak tul la..ni pn nk attendance.lps2 je aku sign attendance...aku amek kunci kete...aku kluar..makan lagi bagus...kire hr ni,lunch time aku awal gile...




Feb 25, 2009

Radix Fried Chicken

Radix Fried Chicken...sound funny the name...ehe..but,i guess..most of people esp Malay heard this name..act,name kedai ni...kedai makanan..ape menu??of coursela ayam kan..

katne aku kenal kedai tu?kat SP..kat village mall..1st2,aku x perasan or else,aku x tahu langsung kuwjudan restoran tu..tp,since my Power rangersla...tanye aku,u perasan x radix fried chicken kat area tesco?aku ckplaa...x pernh dengar pn..sound silly je...(yerla,dh byk kedai nk tiru KFC recently,MY FC la..bla bla FC laa..all sux)..then,satu hari tu...aku g Al-Ikhsan(berdekatan RFC)..pas2,Power Rangers tunjukla kat aku..kedai RFC tu..perhh,ramai giler..de ckp kat aku..ramai mmber2 de kenal RFC tu..mmg glemer gak..de under HPA..n gune ayam organics..n kirenye ISLAM nye kedai la ni...cmfrm halal..n since that,we both macam ada feel want to try laa RFC..

pas2..satu hri tu,aku bru balik from UUM...heading to Penang..nk balik umah.time tu,ngan kak ngah ade gak join kitrg..nk lepak umah aku 2-3 hri since parents aku nk g Kelantan few days.that time dh pukul 8pm +..we all tetibe rase lapar..tp,xtau nk makan aper..tetibe Power Rangers ter pop up idea....i know we nk makan aper..then,me n kak ngah..buat muke xcited nk tau...dengan muke banggernyer..de ckp..RFC!~...so,we all heading to RFC,SP..after around 20 mins drive,we pn sampai..

Undeniable,mmg ramai org..surprisingly...bukak 24hrs lagi..dlm hati ade rase bangger gaklaa sbb based on my knowledge RFC ni 100% org Melayu punyer...HPA Product..bangge...bangger..then,we all masuk...but,once we entered je...muke tige2 dh merah..why??jeng..jeng..jeng...

Ape yg kitrg malunyer?Seme org kat c2...org2 yg dtg makan or tapau..seme pakai tudung...huhu..aku ngan kak ngah je yg lain...haha..mmg malu gile..rase cam nk kuar balik jer...cancel nk makan..tp,Power Rangers suh maintain je..de pn malu gak..sbb de pakai khakis jer.yg len..org2 lain kt c2..mmg 100% islamic..so,kitrg cepat2 la beratur nk order makanan..tgk menu,sebijik cam KFC...tp,menu2 de mmg menggelikan hati kitrg..ntah hape2...(uish,jahat lak aku rase sbb kutuk2)..tp,seriusly..aku xleh blah..burger herb la..apa la..burger sambal laa..haha..tp,de ala2 kfc la..harga pn lebey kurang..just murah singgit due jer..

tu,ok lagi aa..part yg best..part time nk makan..kitrg berharap RFC ni paling koman pn cam KFC la..xpun,ckit kurang...tp,FAIL!~...aku rase kitrg malam tu,duk c2...gelak x benti..sebab aper?sebab...
-bile time nk makan..rase ayam,aku rase cam aku masak kat umah..
-coeslow..ermm...leh x tmbh mayo lagi...
-kentang putar...leh x letak garam
-burger...kenapa x sedap langsung...
-air..setakat air bandung,air sirap..tp,tukar name saintifik..xperlula yer...

Aku bukan nk kutuk la..n aku bukan KFC supporter..tp,aku mengharapkan yg terbaik...jahatttneyer aku rase aku ni....haha

ni laa view kedai RFC tu...lawa gak..tp,aku rase sbb aku gune k810i aku..sbb tu de jadi cam lawa...hahah

Its been....

Aku rase dh berkurun aku x update aku nyer blog nih..bukan nye sbb aper..tp,adela..beberapa sebab yg xleh dielakkan aku rase..antaranyer:

1.malas
2.bile dh bukak new post....otak blank!~..kering idea
3.xde mase

majoririnye...no 1 & 2 laa reason de..since aku dh masuk billing team ni,aku rase end of month lehla aku bernafas skit..tunggu billing bru sampai.nak dekat almost half years aku x bukak blog aku...yg aku rajin bukak,blog org..

xde mende pn nk update..saje je ni pun.hope pasni,aku xdela malas2 sgt..tgk org len nye blog,cam menarik je aku rase..aku nye bosan2 je..so,aku nk update2 la selalu status aku kat cni (if can laa...)

keyla chow..ni aku attached skitlaa pics aku g jenjalan ngan Power Rangers,adik aku n adik ipar aku...

kak ngah amek gambar sendiri


aku suke tul pic ni..


pic adik ipar aku...husna name de...